На початку лютого Головне управління статистики Миколаївської області узагальнило підсумки діяльності аграрного сектору в 2019 р.
За минулий рік загальне виробництво продукції сільського господарство збільшилось на 4,1% у порівнянні з 2018 р. Так об’єм продукції рослинництва зріст на 5,8%.
Серед зернових збільшилося виробництво:
- тритикале на 50%;
- проса у 1,6 раза;
- ячменю на 42,6 %;
- вівса майже на третину;
- пшениці на 16,9%;
- зернобобових на 1%
Проте знизився валовий збір сої на 30,2% (становив 9,1 тис.т), соняшнику – на 2,3% (1062,3 тис.т).
Минулий рік спостерігалось зниження виробництва винограду. Його зібрали на 50,7% менше (30,6 тис.т), ніж у 2018 р. Знизились темпи виробництва культур плодових та ягідних на 34,1% (28 тис.т), овочів — на 7,2% (478,3 тис.т).